BATMAN’IN TERCİHİ DEĞİŞMEDİ, YATIRIMCI YİNE ALTINA KOŞTU

Ekonomi 30.03.2026 - 11:29, Güncelleme: 30.03.2026 - 11:29 268 kez okundu.
 

BATMAN’IN TERCİHİ DEĞİŞMEDİ, YATIRIMCI YİNE ALTINA KOŞTU

Küresel piyasalardaki dalgalanmalara rağmen altını "en güvenli liman" olarak gören Batmanlılar, kuyumculara akın etti. Bayram döneminde tükenen çeyrek ve yarım altınlar yeniden vitrinlerdeki yerini aldı.
      Dünya genelinde yaşanan savaşlar ve küresel belirsizlikler altın fiyatlarında sert iniş çıkışlara neden olurken, iç piyasada hareketlilik durulmuyor. Özellikle düğün hazırlığı yapan çiftler ve birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılar, küçük altın ürünlerine yoğun ilgi gösteriyor.   "ALTIN KÜRESEL GELİŞMELERİN ETKİSİNDE" Batman’ın köklü esnaflarından Bardakçılar Kuyumculuk yetkilisi Hüseyin Bardakçı, piyasadaki hareketliliği değerlendirdi. Fiyat dalgalanmalarının sadece Batman veya Türkiye ile sınırlı olmadığını, tamamen küresel gelişmelere bağlı olduğunu belirten Bardakçı, altının uzun vadede her zaman kazandırdığını vurguladı.   ALTINA BAYRAM SONRASI TALEP ARTTI Bayram döneminde stokların tükendiğini ifade eden Bardakçı, süreci şu sözlerle özetledi,"Bayram öncesi ve bayram süresince küçük altın ürünlerinde ciddi bir talep yaşadık. Bayramdan hemen sonra gençler, bayram harçlıklarını altına çevirerek yatırım yapmayı tercih etti. Batman genelinde çeyrek altının tükendiği bir dönemden geçtik, ancak stoklarımızı yeniden güncelledik,"dedi.   GÜNCEL RAKAMLAR: ÇEYREK ALTIN 11 BİN TL Hafta sonu itibarıyla piyasalarda işlem gören fiyatlar ise şu şekilde kaydedildi,Gram Bilezik: 6.245 TL,Çeyrek Altın: 11.000 TL   Uzmanlar, altının güvenli liman olma özelliğini koruduğunu belirterek, yaşanan bu dalgalanma dönemlerinin düğün yapacaklar ve yatırımcılar için stratejik bir alım fırsatı sunduğunu ifade ediyor.
Küresel piyasalardaki dalgalanmalara rağmen altını "en güvenli liman" olarak gören Batmanlılar, kuyumculara akın etti. Bayram döneminde tükenen çeyrek ve yarım altınlar yeniden vitrinlerdeki yerini aldı.

 

 

 

Dünya genelinde yaşanan savaşlar ve küresel belirsizlikler altın fiyatlarında sert iniş çıkışlara neden olurken, iç piyasada hareketlilik durulmuyor. Özellikle düğün hazırlığı yapan çiftler ve birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılar, küçük altın ürünlerine yoğun ilgi gösteriyor.

 

"ALTIN KÜRESEL GELİŞMELERİN ETKİSİNDE"

Batman’ın köklü esnaflarından Bardakçılar Kuyumculuk yetkilisi Hüseyin Bardakçı, piyasadaki hareketliliği değerlendirdi. Fiyat dalgalanmalarının sadece Batman veya Türkiye ile sınırlı olmadığını, tamamen küresel gelişmelere bağlı olduğunu belirten Bardakçı, altının uzun vadede her zaman kazandırdığını vurguladı.

 

ALTINA BAYRAM SONRASI TALEP ARTTI

Bayram döneminde stokların tükendiğini ifade eden Bardakçı, süreci şu sözlerle özetledi,"Bayram öncesi ve bayram süresince küçük altın ürünlerinde ciddi bir talep yaşadık. Bayramdan hemen sonra gençler, bayram harçlıklarını altına çevirerek yatırım yapmayı tercih etti. Batman genelinde çeyrek altının tükendiği bir dönemden geçtik, ancak stoklarımızı yeniden güncelledik,"dedi.

 

GÜNCEL RAKAMLAR: ÇEYREK ALTIN 11 BİN TL

Hafta sonu itibarıyla piyasalarda işlem gören fiyatlar ise şu şekilde kaydedildi,Gram Bilezik: 6.245 TL,Çeyrek Altın: 11.000 TL

 

Uzmanlar, altının güvenli liman olma özelliğini koruduğunu belirterek, yaşanan bu dalgalanma dönemlerinin düğün yapacaklar ve yatırımcılar için stratejik bir alım fırsatı sunduğunu ifade ediyor.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.