BATMANLI DAMA EKİBİ MARDİN’DE KUPA ALDI

Yaşam 02.10.2025 - 13:33, Güncelleme: 02.10.2025 - 13:33 100 kez okundu.
 

BATMANLI DAMA EKİBİ MARDİN’DE KUPA ALDI

Mardin’in Bakırkire Vadisi’nde bulunan tarihi Mirzaoğlu Konağı, 26-28 Eylül tarihlerinde 3. Ulusal Dama Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Turnuvada Batmanlı Dama ekibi birinciliği elde etti.
    Türkiye Dama Federasyonu (TÜDAF) tarafından organize edilen turnuvada, yöre halkının kanaat önderlerinden Erol Mirzaoğlu’nun konaklama ve yemek ihtiyaçlarını karşıladığı etkinlik büyük ilgi gördü. Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, İzmir, Batman, Muş ve Bingöl’den gelen toplam 70 kişilik usta damacı, üç gün boyunca kıyasıya mücadele etti. Oldukça çekişmeli ve dostane bir ortamda geçen turnuvada sporcular, hünerlerini sergileyerek izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Batmanlı dama ekibi martinde birinci gelerek kupayı elde etti. Batman’dan 9 kişilik bir ekibin katıldığı turnuvada, Batmanlı Hasan Yoğurt birinciliği elde etti. İkincilik Gaziantep’ten Ömer Başoğlu’nun olurken, Diyarbakırlı Metin Baran üçüncülük kürsüsüne çıktı. Etkinlik sonunda konuşan yetkililer, dama sporunun geleneksel bir oyun olarak yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, farklı şehirlerden gelen sporcuların bu tür etkinliklerle kaynaştığını ifade etti.
Mardin’in Bakırkire Vadisi’nde bulunan tarihi Mirzaoğlu Konağı, 26-28 Eylül tarihlerinde 3. Ulusal Dama Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Turnuvada Batmanlı Dama ekibi birinciliği elde etti.

 

 

Türkiye Dama Federasyonu (TÜDAF) tarafından organize edilen turnuvada, yöre halkının kanaat önderlerinden Erol Mirzaoğlu’nun konaklama ve yemek ihtiyaçlarını karşıladığı etkinlik büyük ilgi gördü.

Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, İzmir, Batman, Muş ve Bingöl’den gelen toplam 70 kişilik usta damacı, üç gün boyunca kıyasıya mücadele etti. Oldukça çekişmeli ve dostane bir ortamda geçen turnuvada sporcular, hünerlerini sergileyerek izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Batmanlı dama ekibi martinde birinci gelerek kupayı elde etti.

Batman’dan 9 kişilik bir ekibin katıldığı turnuvada, Batmanlı Hasan Yoğurt birinciliği elde etti. İkincilik Gaziantep’ten Ömer Başoğlu’nun olurken, Diyarbakırlı Metin Baran üçüncülük kürsüsüne çıktı. Etkinlik sonunda konuşan yetkililer, dama sporunun geleneksel bir oyun olarak yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, farklı şehirlerden gelen sporcuların bu tür etkinliklerle kaynaştığını ifade etti.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.