/>

BEYAZ ALTIN TOPRAKLA BULUŞTU

Ekonomi 01.05.2025 - 15:35, Güncelleme: 01.05.2025 - 15:35 608 kez okundu.
 

BEYAZ ALTIN TOPRAKLA BULUŞTU

Çukobirlik Batman Başkanı Erkan Kağba, pamuk üretiminin artırılması çağrısında bulunarak vahşi sulama ve mısır ekiminin doğaya verdiği zararlara dikkat çekti.
        153 ÜRETİCİ EKİM GERÇEKLEŞTİRDİ   Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da 2025 yılı pamuk ekimi başladı. Batman’da 153 üretici, toplam 10 bin dekarda pamuk ekimi gerçekleştirdi. Yeni tohum çeşitleri ve organik üretim üzerine çalışmaların sürdüğünü belirten Çukobirlik Batman Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kağba, pamuk üretiminin stratejik önemine dikkat çekti. Türkiye’nin yıllık 3 milyon ton pamuk ihtiyacının yalnızca 1 milyon tonunun yurt içinde karşılanabildiğini vurgulayan Kağba, kalan 2 milyon tonun ithalatla karşılandığını belirtti. 2025 yılı pamuk desteğinin dekar başına 1098 TL olduğunu hatırlatan Kağba, pamuğun sadece tekstil değil, kozmetik, gıda ve hayvancılık sektörleri için de vazgeçilmez olduğunu ifade etti.   “MISIR EKİMİ AZALTILMALI”   Batman’da son yıllarda artan mısır ekiminin ise çevresel sorunlara yol açtığını söyleyen Kağba, “Vahşi sulama, gübreleme ve ilaçlama hem toprağımıza hem de su kaynaklarımıza zarar veriyor. Bu yüzden mısır ekiminin azaltılması, hatta kaldırılması gerekiyor” dedi. Kağba, çiftçilere çağrıda bulunarak, yağmurlama ve damla sulama yöntemleriyle pamuk ve yağlık ayçiçeği gibi alternatif ürünlere yönelmenin tarımsal kalkınmayı sağlayacağını belirtti.
Çukobirlik Batman Başkanı Erkan Kağba, pamuk üretiminin artırılması çağrısında bulunarak vahşi sulama ve mısır ekiminin doğaya verdiği zararlara dikkat çekti.

 

 

 

 

153 ÜRETİCİ EKİM GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da 2025 yılı pamuk ekimi başladı. Batman’da 153 üretici, toplam 10 bin dekarda pamuk ekimi gerçekleştirdi. Yeni tohum çeşitleri ve organik üretim üzerine çalışmaların sürdüğünü belirten Çukobirlik Batman Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kağba, pamuk üretiminin stratejik önemine dikkat çekti. Türkiye’nin yıllık 3 milyon ton pamuk ihtiyacının yalnızca 1 milyon tonunun yurt içinde karşılanabildiğini vurgulayan Kağba, kalan 2 milyon tonun ithalatla karşılandığını belirtti. 2025 yılı pamuk desteğinin dekar başına 1098 TL olduğunu hatırlatan Kağba, pamuğun sadece tekstil değil, kozmetik, gıda ve hayvancılık sektörleri için de vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

 

“MISIR EKİMİ AZALTILMALI”

 

Batman’da son yıllarda artan mısır ekiminin ise çevresel sorunlara yol açtığını söyleyen Kağba, “Vahşi sulama, gübreleme ve ilaçlama hem toprağımıza hem de su kaynaklarımıza zarar veriyor. Bu yüzden mısır ekiminin azaltılması, hatta kaldırılması gerekiyor” dedi. Kağba, çiftçilere çağrıda bulunarak, yağmurlama ve damla sulama yöntemleriyle pamuk ve yağlık ayçiçeği gibi alternatif ürünlere yönelmenin tarımsal kalkınmayı sağlayacağını belirtti.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.