‘Çevre felaketi ciddiye alınmalı’

Gündem 04.04.2024 - 14:59, Güncelleme: 05.02.2025 - 06:36 4111+ kez okundu.
 

‘Çevre felaketi ciddiye alınmalı’

‘Çevre felaketi ciddiye alınmalı’
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Beşiri’ye bağlı Durucak Köyü yakınlarındaki Silivanka petrol sahasında meydana gelen petrol sızıntısının cevre felaketine neden olduğunu belirtti. Su kaynaklarının güvende olması cihetiyle, kanserojen madde içeren petrol kirliliğinin yaşanmaması ve olası kazalar sonrasında hemen erken müdahale edilerek temizlenmesi gerektiğini belirten Argunağa “Son dönemde Batı Raman ve Şelmo gibi petrol sahalarından da boru sızıntıları bilgilerini alıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın uyguladığı tasarruf tedbirleri nedeniyle TPAO’ya bağlı petrol emekçilerine mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde kendilerine kısıtlama getirildiği, fazla mesai verilmediği için sızıntılara geç müdahale edildiği iddiaları vardır. Hiçbir tasarruf tedbiri insan ve çevre sağlığından önemli değildir, bu alan için iddia edilen tasarruf tedbirleri asla kabul edilemez. İnanmak istemediğimiz bu iddiaların resmi olarak tekzip edilmesini istiyoruz. Son çevre felaketi konusunda Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerini göreve, TPAO yetkililerini acilen sorumluluğa ve olası kazalar için daha ciddi önlem almaya, son dönemde boru sızıntılarının neden arttığına dair kamuoyuna bilgi vermeye, halkımızı, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
‘Çevre felaketi ciddiye alınmalı’

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Beşiri’ye bağlı Durucak Köyü yakınlarındaki Silivanka petrol sahasında meydana gelen petrol sızıntısının cevre felaketine neden olduğunu belirtti.

Su kaynaklarının güvende olması cihetiyle, kanserojen madde içeren petrol kirliliğinin yaşanmaması ve olası kazalar sonrasında hemen erken müdahale edilerek temizlenmesi gerektiğini belirten Argunağa “Son dönemde Batı Raman ve Şelmo gibi petrol sahalarından da boru sızıntıları bilgilerini alıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın uyguladığı tasarruf tedbirleri nedeniyle TPAO’ya bağlı petrol emekçilerine mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde kendilerine kısıtlama getirildiği, fazla mesai verilmediği için sızıntılara geç müdahale edildiği iddiaları vardır. Hiçbir tasarruf tedbiri insan ve çevre sağlığından önemli değildir, bu alan için iddia edilen tasarruf tedbirleri asla kabul edilemez. İnanmak istemediğimiz bu iddiaların resmi olarak tekzip edilmesini istiyoruz. Son çevre felaketi konusunda Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerini göreve, TPAO yetkililerini acilen sorumluluğa ve olası kazalar için daha ciddi önlem almaya, son dönemde boru sızıntılarının neden arttığına dair kamuoyuna bilgi vermeye, halkımızı, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi