Çilek heykeli beğeni topladı

Gündem 10.05.2023 - 18:09, Güncelleme: 05.02.2025 - 06:35 9530+ kez okundu.
 

Çilek heykeli beğeni topladı

Çilek heykeli beğeni topladı
Batman’ın Sason ilçesinde ücretli öğretmenlik yapan Elif Aydemir, coğrafi işaret alan Sason çileğinin 3 boyutlu heykelini 7 ayda tamamladı. Öğretmeni Aydemir’in sanatı ise göz doldurdu. Sason Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir köy okulunda ücretli öğretmen olarak görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmenliği mezunu Elif Aydemir, yaptığı çilek heykeli göz doldurdu. 3 boyutlu çilek heykelini 7 ayda tamamladığı söyleyen öğretmen Aydemir, “Sason bilindiği gibi çileği ile, cevizi ile ve balı ile meşhurdur. Bu çalışmamın 7 aylık bir sanatsal süreci var. İlçemizin coğrafi işareti almış önemli ürünlerinden çileğin heykelini yapmak istedim. Birçok yerde bulunduğu yerin simgesi haline gelmiş şeylerin heykelli mevcuttur. Bende bizim için önemli olan çileği konu edindim. İlk aşamada restoranta bulunan bir yeri atölye olarak kullandım. Sonralarda kendime küçük bir yer tutarak atölye haline getirdim. Yaptığım heykelle aramda duygusal bir bağ oluştu. Yeterli imkan verilse Sason’un diğer ürünleri Ceviz, Bal ve ters laleyi de çalışmak isterim” dedi.
Çilek heykeli beğeni topladı

Batman’ın Sason ilçesinde ücretli öğretmenlik yapan Elif Aydemir, coğrafi işaret alan Sason çileğinin 3 boyutlu heykelini 7 ayda tamamladı. Öğretmeni Aydemir’in sanatı ise göz doldurdu.

Sason Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir köy okulunda ücretli öğretmen olarak görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmenliği mezunu Elif Aydemir, yaptığı çilek heykeli göz doldurdu. 3 boyutlu çilek heykelini 7 ayda tamamladığı söyleyen öğretmen Aydemir, “Sason bilindiği gibi çileği ile, cevizi ile ve balı ile meşhurdur. Bu çalışmamın 7 aylık bir sanatsal süreci var. İlçemizin coğrafi işareti almış önemli ürünlerinden çileğin heykelini yapmak istedim. Birçok yerde bulunduğu yerin simgesi haline gelmiş şeylerin heykelli mevcuttur. Bende bizim için önemli olan çileği konu edindim. İlk aşamada restoranta bulunan bir yeri atölye olarak kullandım. Sonralarda kendime küçük bir yer tutarak atölye haline getirdim. Yaptığım heykelle aramda duygusal bir bağ oluştu. Yeterli imkan verilse Sason’un diğer ürünleri Ceviz, Bal ve ters laleyi de çalışmak isterim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi