HÜDA PAR BATMAN İL BAŞKANLIĞI'NDAN 'SULH VE UZLAŞI' RAPORU: "2025 YILINDA TOPLUMSAL BARIŞ ÖNCELİĞİMİZ OLDU"

Yaşam 24.12.2025 - 13:08, Güncelleme: 24.12.2025 - 13:08 81 kez okundu.
 

HÜDA PAR BATMAN İL BAŞKANLIĞI'NDAN 'SULH VE UZLAŞI' RAPORU: "2025 YILINDA TOPLUMSAL BARIŞ ÖNCELİĞİMİZ OLDU"

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren Sulh ve Uzlaşı Komisyonu’nun 2025 yılı boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.
        HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından organize edilen yılsonu değerlendirme toplantısı, Bahçeşehir Koleji yanında bulunan Kahve Sokağı’nda kahvaltılı bir programla gerçekleştirildi. Toplantıya; İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Cihat Altun, Kadın Kolları Başkanı Şenay Coşkun ile çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu katıldı.   BİNLERCE YILLIK GELENEK, SULH VE UZLAŞI Programda, toplumsal barışın güçlendirilmesi amacıyla yürütülen faaliyetler detaylandırılırken, komisyonun bir yıl içerisinde ele aldığı dosyalar ve ulaşılan sonuçlar paylaşıldı. Batman’ın sosyal yapısına uygun olarak yürütülen arabuluculuk çalışmalarının, birçok husumeti kan davasına veya kalıcı dargınlıklara dönüşmeden sonlandırdığı vurgulandı.   "SULH, BİRÇOK İBADETTEN DAHA HAYIRLIDIR" Toplantıda konuşan İl Başkanı Davut Şahin, Batman’ın geniş bir kültürel ve sosyal yelpazeye sahip olduğunu belirterek, insanlar arasındaki anlaşmazlıkların fıtri bir durum olduğunu ifade etti. İslam dininin barışa verdiği öneme dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti:   "Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de 'Müminler ancak kardeştirler, öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin' ve 'Sulh daha hayırlıdır' buyurmaktadır. Bizler bu düsturla hareket ediyoruz. Toplumsal huzurun temeli, kırgınlıkları gidermek ve adaleti sulh yoluyla tesis etmektir. Sulh çalışmaları, bazen nafile ibadetlerden bile daha hayırlı sonuçlar doğurur."   2025 YILI BİLANÇOSU PAYLAŞILDI Toplantının devamında, Sulh ve Uzlaşı Komisyonu’nun 2025 yılı içerisinde Batman genelinde ailevi meselelerden ticari anlaşmazlıklara kadar geniş bir yelpazede yüzlerce dosyayı karara bağladığı belirtildi. İl Başkanı Şahin, komisyonun herhangi bir karşılık beklemeden, sadece Allah rızası ve toplumsal huzur için çalıştığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren Sulh ve Uzlaşı Komisyonu’nun 2025 yılı boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

 

 

 

 

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından organize edilen yılsonu değerlendirme toplantısı, Bahçeşehir Koleji yanında bulunan Kahve Sokağı’nda kahvaltılı bir programla gerçekleştirildi. Toplantıya; İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Cihat Altun, Kadın Kolları Başkanı Şenay Coşkun ile çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu katıldı.

 

BİNLERCE YILLIK GELENEK, SULH VE UZLAŞI

Programda, toplumsal barışın güçlendirilmesi amacıyla yürütülen faaliyetler detaylandırılırken, komisyonun bir yıl içerisinde ele aldığı dosyalar ve ulaşılan sonuçlar paylaşıldı. Batman’ın sosyal yapısına uygun olarak yürütülen arabuluculuk çalışmalarının, birçok husumeti kan davasına veya kalıcı dargınlıklara dönüşmeden sonlandırdığı vurgulandı.

 

"SULH, BİRÇOK İBADETTEN DAHA HAYIRLIDIR"

Toplantıda konuşan İl Başkanı Davut Şahin, Batman’ın geniş bir kültürel ve sosyal yelpazeye sahip olduğunu belirterek, insanlar arasındaki anlaşmazlıkların fıtri bir durum olduğunu ifade etti. İslam dininin barışa verdiği öneme dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti:

 

"Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de 'Müminler ancak kardeştirler, öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin' ve 'Sulh daha hayırlıdır' buyurmaktadır. Bizler bu düsturla hareket ediyoruz. Toplumsal huzurun temeli, kırgınlıkları gidermek ve adaleti sulh yoluyla tesis etmektir. Sulh çalışmaları, bazen nafile ibadetlerden bile daha hayırlı sonuçlar doğurur."

 

2025 YILI BİLANÇOSU PAYLAŞILDI

Toplantının devamında, Sulh ve Uzlaşı Komisyonu’nun 2025 yılı içerisinde Batman genelinde ailevi meselelerden ticari anlaşmazlıklara kadar geniş bir yelpazede yüzlerce dosyayı karara bağladığı belirtildi. İl Başkanı Şahin, komisyonun herhangi bir karşılık beklemeden, sadece Allah rızası ve toplumsal huzur için çalıştığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.