"KARDEŞLİĞİN ADI TÜRKİYE" KONSERİ BATMAN'I COŞTURDU
"KARDEŞLİĞİN ADI TÜRKİYE" KONSERİ BATMAN'I COŞTURDU
Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Kardeşliğin Adı Türkiye" temalı konser, Atatürk Parkı'nda müzikseverlerle buluştu. TRT Kurdî'nin sevilen Çepik programcısı Aydın Aydın'ın sahne aldığı konserde, sanatçılar izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Konsere, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Vali yardımcıları, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
TRT Kurdî ekranlarından canlı yayınlanan konserin sanat yönetmenliğini Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Yiğit Karabulut üstlendi. Koroya, Aydın Aydın'ın yanı sıra sevilen sanatçılar Hazal Ceylan ve Recep Tanyıldız da eşlik etti. Hareketli ezgilerle başlayan konserde toplam 24 parça seslendirildi.
Sahneye çıkan Aydın Aydın, hem Türkçe hem de Kürtçe şarkılarla izleyicileri coşturdu. Sanatçıya, canlı yayını izleyen sevenleri de şarkılara eşlik ederek destek verdi.
Konserle ilgili konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, konserin 'Terörsüz Türkiye' hedefi doğrultusunda TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun çalışmalarıyla anlamlı hale geldiğini belirtti. Demir, "Batman Üniversitesi olarak Güzel Sanatlar Fakültesi koromuzun, Kardeşliğin Adı Türkiye Konseri'ni sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Batman HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.