KIRŞAN’DAN ÇALIŞAN GAZETECİLERE ZİYARET
KIRŞAN’DAN ÇALIŞAN GAZETECİLERE ZİYARET
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Madencilik Meclisi Başkanı ve Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Kırşan, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanlığına seçilen Hatice Türkan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarete Dernek Başkan Yardımcısı Mansur Obut, Derneğin Onursal Başkanı Ercan Atay ile Dernek Üyeleri Hasan Argünağa, Ata Altunkaynak ve Veysi Mercimekçi de ev sahipliği yaptı.
BÖLGESEL KALKINMAYA DİKKAT ÇEKİLDİ
Ziyarette bölgesel ve sektörel önemli konular ele alındı. Türkiye’nin madencilik potansiyeli ve rezervleri, bölgesel kalkınmada madenciliğin rolü, Batman Basınının mevcut durumu ve karşılaştığı sorunlar, yerel medya ile sanayi ve ekonomi aktörleri arasındaki iletişim üzerine fikir alışverişi yapıldı.
TÜRKİYE MADENCİLİĞİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER YAPILDI
İbrahim Halil Kırşan, Türkiye’nin zengin yer altı kaynaklarına sahip olduğuna dikkat çekerken, bu kaynakların doğru planlama, çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle değerlendirilmesinin önemini vurguladı. Kırşan, Türkiye’de özellikle mermer, bor, altın ve kömür gibi stratejik madenlerin ekonomik katkısının her geçen yıl arttığını belirtti.
YEREL BASININ ÖNEMİ VURGULANDI
Görüşmede, Batman’daki yerel basının hem kamuoyu oluşturma hem bölgesel gelişmeleri duyurma açısından kritik bir rol üstlendiği belirtildi.
Batman HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.