25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ: HAK-İŞ BATMAN'DA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Gündem 25.11.2025 - 19:31, Güncelleme: 25.11.2025 - 19:59 300 kez okundu.
 

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ: HAK-İŞ BATMAN'DA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

HAK-İŞ Konfederasyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlediği program çerçevesinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
        HAK-İŞ Batman İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı İdris Gönül, yaptığı açıklamada konfederasyon olarak kadına yönelik şiddetin her türünün karşısında olduklarını vurguladı.   ŞİDDETİN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ Gönül, kadına yönelik şiddete karşı net bir duruş sergileyerek şunları kaydetti:   “Kadına yönelik şiddetin hiçbir gerekçesi, hiçbir mazereti olamaz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bugün Batman’da olduğu gibi Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak meydanlardayız. Şiddetin, ayrımcılığın ve her türlü istismarın karşısında olduğumuzu güçlü bir şekilde ifade ediyoruz.”   ŞİDDET DÜNYANIN HER YERİNDE CİDDİ BİR SORUN Şiddetin boyutlarına dikkat çeken Gönül, bu sorunun fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik ve dijital boyutlarıyla dünyanın her yerinde varlığını sürdürdüğünü belirtti. Araştırmaların şiddetin en fazla kadınları hedef aldığını gösterdiğini dile getiren Gönül, mücadeleye devam edeceklerini şu ifadelerle açıkladı:"araştırmalar, şiddetin en fazla kadınları hedef aldığını açıkça göstermektedir."   "Kadın cinayetlerine, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa ve güvencesizliğe karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”   HAK-İŞ'TEN KARARLILIK MESAJI: "DURUŞUMUZ NETTİR" HAK-İŞ'in yarım asrı aşan sendikal tecrübesiyle hareket ettiğini vurgulayan İl Başkanı İdris Gönül, kararlılık mesajını yineledi:   “50 yıllık onurlu mücadelemizin birikimiyle, kadına yönelik şiddetin karşısında bugün de dimdik duruyoruz. Duruşumuz nettir. Mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.”   HAK-İŞ Konfederasyonu, bu açıklamayla 25 Kasım'da kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesini bir kez daha kamuoyuna duyurmuş oldu.
HAK-İŞ Konfederasyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlediği program çerçevesinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

 

 

 

HAK-İŞ Batman İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı İdris Gönül, yaptığı açıklamada konfederasyon olarak kadına yönelik şiddetin her türünün karşısında olduklarını vurguladı.

 

ŞİDDETİN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ

Gönül, kadına yönelik şiddete karşı net bir duruş sergileyerek şunları kaydetti:

 

“Kadına yönelik şiddetin hiçbir gerekçesi, hiçbir mazereti olamaz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bugün Batman’da olduğu gibi Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak meydanlardayız. Şiddetin, ayrımcılığın ve her türlü istismarın karşısında olduğumuzu güçlü bir şekilde ifade ediyoruz.”

 

ŞİDDET DÜNYANIN HER YERİNDE CİDDİ BİR SORUN

Şiddetin boyutlarına dikkat çeken Gönül, bu sorunun fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik ve dijital boyutlarıyla dünyanın her yerinde varlığını sürdürdüğünü belirtti. Araştırmaların şiddetin en fazla kadınları hedef aldığını gösterdiğini dile getiren Gönül, mücadeleye devam edeceklerini şu ifadelerle açıkladı:"araştırmalar, şiddetin en fazla kadınları hedef aldığını açıkça göstermektedir."

 

"Kadın cinayetlerine, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa ve güvencesizliğe karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”

 

HAK-İŞ'TEN KARARLILIK MESAJI: "DURUŞUMUZ NETTİR"

HAK-İŞ'in yarım asrı aşan sendikal tecrübesiyle hareket ettiğini vurgulayan İl Başkanı İdris Gönül, kararlılık mesajını yineledi:

 

“50 yıllık onurlu mücadelemizin birikimiyle, kadına yönelik şiddetin karşısında bugün de dimdik duruyoruz. Duruşumuz nettir. Mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.”

 

HAK-İŞ Konfederasyonu, bu açıklamayla 25 Kasım'da kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesini bir kez daha kamuoyuna duyurmuş oldu.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.