BAKAN ŞİMŞEK: "BATMAN’IN NÜFUSU 660 BİNİ AŞTI, BÜYÜKŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLİYOR"

Siyaset 17.05.2026 - 11:08, Güncelleme: 17.05.2026 - 11:10 178 kez okundu.
 

BAKAN ŞİMŞEK: "BATMAN’IN NÜFUSU 660 BİNİ AŞTI, BÜYÜKŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLİYOR"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonu programı kapsamında geldiği memleketi Batman’da yapay zekâ atölyelerinin açılışını yaptı ve "Kadim Topraklar Projesi"nin tanıtım toplantısına katıldı. Teknoloji ve turizm vurgusu yapan Şimşek, Batman'ın büyükşehir olma yolunda ilerlediğini belirtti.
    Bir dizi açılış ve ziyaret gerçekleştirmek üzere Batman'a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentte yoğun bir program gerçekleştirdi. Bakan Şimşek’e programlarında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Batman Valisi Ekrem Canalp, Şırnak Valisi Birol Ekici ve çok sayıda bürokrat ile vatandaş eşlik etti.   "YAPAY ZEKÂ ÇAĞINDA HERKES KENDİNİ GELİŞTİRMELİ" Bakan Şimşek'in kentteki ilk durağı, Batman Yunus Emre Anadolu Lisesi oldu. Okul bünyesinde kurulumu tamamlanan 50 adet yapay zekâ atölyesinin açılışını gerçekleştiren Şimşek, yapay zekânın günümüz dünyasındaki dönüştürücü gücüne dikkat çekti. Bu alanda geri kalınması durumunda ciddi risklerin ortaya çıkabileceğini ifade eden Şimşek, şu uyarılarda bulundu:"Yapay zeka dönüştürücü ama aynı zamanda eğer biz yakalayamazsak yıkıcı etkilere sahip çok kritik bir devrimdir. Özellikle ekonomide verimliliğin artırılmasında muazzam bir öneme sahiptir,"dedi.   Kurulan atölyelerin güçlü altyapısına değinen ve benzer imkânların diğer okullarda da yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, Türkiye’nin artık "yaşam boyu eğitim" dönemine girdiğini belirterek, öğretmenlerden işletmelere kadar herkesin bu teknolojiyi etkin kullanması gerektiğini ifade etti.   HASANKEYF'TE "KADİM TOPRAKLAR PROJESİ" TANITILDI Eğitim programının ardından Hasankeyf’e geçen Bakan Şimşek, Batman ve Şırnak Valilikleri tarafından Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) çatısı altında hayata geçirilen "Kadim Topraklar Projesi"nin tanıtım toplantısına katıldı.   Bölgenin binlerce yıllık medeniyet birikimine vurgu yapan Şimşek, bu projenin sıradan bir etkinlik olmadığını, coğrafyanın tarihi ve hikayesiyle dünyaya yeniden tanıtıldığını söyledi. Roma’dan Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgenin dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olduğunu ifade etti.   "BATMAN BÜYÜKŞEHİR OLMA YOLUNDA" Batman'ın son yıllardaki ekonomik ve sosyal gelişimine ilişkin veriler paylaşan Bakan Şimşek, kentin güncel durumu hakkında şu bilgileri verdi,Batman’ın nüfusu 660 bini aştı, kent büyükşehir olma yolunda ilerliyor.   AK Parti hükümetleri döneminde kente yaklaşık 90 milyar liralık kamu yatırımı yapıldı; 28 milyar lira büyüklüğündeki projeler ise devam ediyor. Geçmişte tek fabrikayla sınırlı olan üretim kapasitesi, bugün 20 binden fazla istihdama ulaştı. Yeni OSB projeleriyle Batman'ın daha fazla göç alması gerekiyor.   YATIRIMCILARA ÇAĞRI VE PETROLSPOR'A TEBRİK Kentteki otel doluluk oranlarının %95 seviyesine ulaştığını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı, yatırımcılara bölgede nitelikli konaklama tesisleri inşa etmeleri yönünde çağrıda bulundu.   "Kadim Şehirler Yolu Projesi" ile Batman-Şırnak rotasının ilerleyen dönemde daha da genişletileceğini müjdeleyen Şimşek, konuşmasının sonunda 1. Lig'e yükselen Batman Petrolspor'u tebrik ederek, kulübe Süper Lig yolunda başarılar diledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonu programı kapsamında geldiği memleketi Batman’da yapay zekâ atölyelerinin açılışını yaptı ve "Kadim Topraklar Projesi"nin tanıtım toplantısına katıldı. Teknoloji ve turizm vurgusu yapan Şimşek, Batman'ın büyükşehir olma yolunda ilerlediğini belirtti.

 

 

Bir dizi açılış ve ziyaret gerçekleştirmek üzere Batman'a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentte yoğun bir program gerçekleştirdi. Bakan Şimşek’e programlarında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Batman Valisi Ekrem Canalp, Şırnak Valisi Birol Ekici ve çok sayıda bürokrat ile vatandaş eşlik etti.

 

"YAPAY ZEKÂ ÇAĞINDA HERKES KENDİNİ GELİŞTİRMELİ"

Bakan Şimşek'in kentteki ilk durağı, Batman Yunus Emre Anadolu Lisesi oldu. Okul bünyesinde kurulumu tamamlanan 50 adet yapay zekâ atölyesinin açılışını gerçekleştiren Şimşek, yapay zekânın günümüz dünyasındaki dönüştürücü gücüne dikkat çekti. Bu alanda geri kalınması durumunda ciddi risklerin ortaya çıkabileceğini ifade eden Şimşek, şu uyarılarda bulundu:"Yapay zeka dönüştürücü ama aynı zamanda eğer biz yakalayamazsak yıkıcı etkilere sahip çok kritik bir devrimdir. Özellikle ekonomide verimliliğin artırılmasında muazzam bir öneme sahiptir,"dedi.

 

Kurulan atölyelerin güçlü altyapısına değinen ve benzer imkânların diğer okullarda da yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, Türkiye’nin artık "yaşam boyu eğitim" dönemine girdiğini belirterek, öğretmenlerden işletmelere kadar herkesin bu teknolojiyi etkin kullanması gerektiğini ifade etti.

 

HASANKEYF'TE "KADİM TOPRAKLAR PROJESİ" TANITILDI

Eğitim programının ardından Hasankeyf’e geçen Bakan Şimşek, Batman ve Şırnak Valilikleri tarafından Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) çatısı altında hayata geçirilen "Kadim Topraklar Projesi"nin tanıtım toplantısına katıldı.

 

Bölgenin binlerce yıllık medeniyet birikimine vurgu yapan Şimşek, bu projenin sıradan bir etkinlik olmadığını, coğrafyanın tarihi ve hikayesiyle dünyaya yeniden tanıtıldığını söyledi. Roma’dan Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgenin dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olduğunu ifade etti.

 

"BATMAN BÜYÜKŞEHİR OLMA YOLUNDA"

Batman'ın son yıllardaki ekonomik ve sosyal gelişimine ilişkin veriler paylaşan Bakan Şimşek, kentin güncel durumu hakkında şu bilgileri verdi,Batman’ın nüfusu 660 bini aştı, kent büyükşehir olma yolunda ilerliyor.

 

AK Parti hükümetleri döneminde kente yaklaşık 90 milyar liralık kamu yatırımı yapıldı; 28 milyar lira büyüklüğündeki projeler ise devam ediyor.

Geçmişte tek fabrikayla sınırlı olan üretim kapasitesi, bugün 20 binden fazla istihdama ulaştı. Yeni OSB projeleriyle Batman'ın daha fazla göç alması gerekiyor.

 

YATIRIMCILARA ÇAĞRI VE PETROLSPOR'A TEBRİK

Kentteki otel doluluk oranlarının %95 seviyesine ulaştığını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı, yatırımcılara bölgede nitelikli konaklama tesisleri inşa etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

 

"Kadim Şehirler Yolu Projesi" ile Batman-Şırnak rotasının ilerleyen dönemde daha da genişletileceğini müjdeleyen Şimşek, konuşmasının sonunda 1. Lig'e yükselen Batman Petrolspor'u tebrik ederek, kulübe Süper Lig yolunda başarılar diledi.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.