BAKAN ŞİMŞEK MEMLEKETİ BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ ATÖLYESİNİN AÇILIŞINI YAPTI
BAKAN ŞİMŞEK MEMLEKETİ BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ ATÖLYESİNİN AÇILIŞINI YAPTI
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi program ve açılış gerçekleştirmek üzere geldiği memleketi Batman’da, öğrencilerin hazırladığı yapay zekâ atölyelerinin açılış kurdelesini kesti. Bakan Şimşek, yapay zekânın günümüz dünyasındaki dönüştürücü gücüne dikkat çekti.


Hafta sonu programı kapsamında yoğun bir ziyaret trafiği gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Batman programında; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Batman Valisi Ekrem Canalp, Şırnak Valisi Birol Ekici, çok sayıda bürokrat ve vatandaş eşlik etti.

İLK DURAK YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ OLDU
Bakan Şimşek'in kentteki ilk durağı Batman Yunus Emre Anadolu Lisesi oldu. Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve okul yönetimi tarafından karşılanan Bakan Şimşek, okul bünyesinde kurulumu tamamlanan 50 adet yapay zekâ atölyesinin resmi açılışını gerçekleştirdi.
Açılışın ardından atölyeleri gezen Bakan Şimşek, öğrencilerin hazırlamış olduğu projeleri ve çalışmaları yakından inceledi. Teknolojik gelişmeler hakkında öğrencilerle uzun süre sohbet eden Şimşek, yürütülen projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

"BATMAN, YAPAY ZEKÂ İLE BAŞARIYA KOŞUYOR"
Açılış sonrası Bakan Şimşek ve beraberindeki heyete yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, kentteki yapay zekâ atölyelerinin toplam sayısının 207'ye ulaştığını belirterek şunları söyledi,"Öncelikle Sayın Bakanımıza ve burada bulunan tüm protokol üyelerine hoş geldiniz diyorum. Sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet ve şeref duyuyoruz. İlimizde genelinde toplam 207 yapay zekâ atölyemiz kuruldu. Bugün ilçelerimizle beraber bu projenin üçüncü etabı olan 50 atölyenin açılışını gerçekleştirdik.

Bu atölyelerin açılmasıyla birlikte Batman, son 3 yıldır hem TÜBİTAK’ta hem de diğer teknoloji alanlarında çok büyük başarılar elde ediyor. Hatta bazı öğrencilerimiz Türkiye'yi temsilen Amerika'ya gittiler ve oradaki bilim ve mühendislik yarışmasında 'Büyük Onur Ödülü' aldılar. Kendilerini sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ederim."
Ziyaret, Bakan Şimşek'in başarılarından dolayı öğrencileri kutlaması ve hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.
Batman HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
