BATMAN OVASI'NDAN DEV KARPUZ: DİYARBAKIR KARPUZUNA RAKİP

Yaşam 19.08.2025 - 15:27, Güncelleme: 19.08.2025 - 15:27 303 kez okundu.
 

BATMAN OVASI'NDAN DEV KARPUZ: DİYARBAKIR KARPUZUNA RAKİP

Batman Ovası'nda yetişen ve yaklaşık 45 kilograma ulaşan devasa karpuz, hem lezzeti hem de büyüklüğüyle Diyarbakır karpuzuna adeta meydan okuyor. Sulak arazilerde yetiştirilen bu karpuz, görenleri hayrete düşürüyor. Vatandaşlar, ilk kez bu kadar büyük bir karpuz gördüklerini belirterek hatıra fotoğrafı çektiriyor.
    Konuyla ilgili açıklama yapan Sinika Aşireti'nin önde gelenlerinden ve Batman Toprak ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği Başkanı Bedrettin Nasıroğlu, Batman Ovası'nın verimliliğine dikkat çekti. Nasıroğlu, toprak ve suyun birleşimi sayesinde bu topraklarda 45 kilogramlık karpuzların yetiştiğini, bu yıl tarlada yetişen karpuzlara yoğun bir ilgi olduğunu belirtti.   Nasıroğlu, Batman Ovası'ndaki verimli arazilere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu bölgede gördüğünüz gibi 45 kilo ağırlığında karpuz, kavun, salatalık, domates ve birçok yerli mahsul yetişmekte. Onun için bu coğrafyadaki topraklara sahip çıkalım ki verimli ürün alınsın" dedi. Batman'ın bereketli toprakları, gelecekte de adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.
Batman Ovası'nda yetişen ve yaklaşık 45 kilograma ulaşan devasa karpuz, hem lezzeti hem de büyüklüğüyle Diyarbakır karpuzuna adeta meydan okuyor. Sulak arazilerde yetiştirilen bu karpuz, görenleri hayrete düşürüyor. Vatandaşlar, ilk kez bu kadar büyük bir karpuz gördüklerini belirterek hatıra fotoğrafı çektiriyor.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Sinika Aşireti'nin önde gelenlerinden ve Batman Toprak ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği Başkanı Bedrettin Nasıroğlu, Batman Ovası'nın verimliliğine dikkat çekti. Nasıroğlu, toprak ve suyun birleşimi sayesinde bu topraklarda 45 kilogramlık karpuzların yetiştiğini, bu yıl tarlada yetişen karpuzlara yoğun bir ilgi olduğunu belirtti.

 

Nasıroğlu, Batman Ovası'ndaki verimli arazilere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu bölgede gördüğünüz gibi 45 kilo ağırlığında karpuz, kavun, salatalık, domates ve birçok yerli mahsul yetişmekte. Onun için bu coğrafyadaki topraklara sahip çıkalım ki verimli ürün alınsın" dedi. Batman'ın bereketli toprakları, gelecekte de adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.