BEŞİRİ BELEDİYESİ VE JAPONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ ARASINDA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ
BEŞİRİ BELEDİYESİ VE JAPONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ ARASINDA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ
Beşiri Belediye Başkanı Alpaslan Karabulut, Hürriyet İlkokulu’nun onarım ve yenileme projesi için Japonya Büyükelçiliği ile önemli bir iş birliğine imza atıyor. Protokol imza töreni 25 Mart’ta Ankara’da gerçekleştirilecek.
Beşiri’de eğitim alanında önemli bir gelişme yaşanıyor. Beşiri Belediye Başkanı Alpaslan Karabulut öncülüğünde hazırlanan Hürriyet İlkokulu Onarım ve Yenileme Projesi için Japonya Büyükelçiliği ile protokol imzalanacak. 25 Mart tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek imza töreni ile proje resmiyet kazanacak.
Japonya Büyükelçiliği’nin “Yerel Projelere Hibe Programı (GGP)” kapsamında destek verdiği proje ile Hürriyet İlkokulu’nun fiziki şartları baştan sona yenilenecek. Dersliklerden okul bahçesine kadar birçok alanda yapılacak çalışmalar sayesinde öğrenciler daha modern, güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamına kavuşacak.
Beşiri Belediye Başkanı Alpaslan Karabulut, eğitimin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu belirterek, ilçede eğitim altyapısını güçlendirmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Başkan Karabulut, uluslararası iş birliği ile hayata geçirilecek bu projenin Beşiri için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.
25 Mart’ta Ankara’daki Japonya Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilecek imza töreni, Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin yereldeki güçlü bir örneği olarak da dikkat çekiyor.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Hürriyet İlkokulu modern bir görünüme kavuşacak ve Beşirili öğrenciler daha nitelikli bir eğitim ortamında öğrenim görme imkânına sahip olacak.
Batman HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.