TÜRKİYE’NİN ÖRÜMCEK ADAM’I BATMAN’ DA
TÜRKİYE’NİN ÖRÜMCEK ADAM’I BATMAN’ DA
Kahramanmaraş merkezli depremlerde çocuklara yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken ve ardından Türkiye’yi gezme hayaliyle İzmir’den ‘Örümcek Adam’ kostümüyle yola çıkan Ayaz Salih Koç (26), 68’inci durağı olan Batman’a geldi.
Kentte vatandaşlarla ve çocuklarla bir araya gelen Koç, onlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
İzmir’de oyunculuk ve mankenlik yaptığını belirten Koç, 2020’deki İzmir depreminde anne ve babasının enkaz altında kaldığını, yaralı olarak kurtulduklarını söyledi. Kahramanmaraş depremlerinde ise gönüllü olarak deprem bölgelerine gittiğini dile getiren Koç, şunları anlattı:
“Annemle babama ‘Örümcek Adam’ kostümü aldırdım. Deprem bölgelerinde anne-babasını kaybeden çocuklarla ilgilendim, oyunlar oynattım, resim yarışmaları yaptım. Asker ve polislerle birlikte yemek yaptığım oldu. Ancak kucağımda 3,5 yaşında bir kız çocuğu vefat edince hayatım değişti. Türkiye’yi dolaşarak insanlara umut olmaya karar verdim.”
Koç, 7 yıldır otostopla Türkiye’yi gezdiğini ifade ederek, gittiği şehirlerde tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiğini, yöresel lezzetleri tattığını, köylerde, okullarda ve şehir merkezlerinde sosyal mesajlar verdiğini söyledi.
Batman’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Koç, “Batman halkı beni çok güzel karşıladı. Burayı keşfetmeye devam ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanını gezmeye ve insanlara umut olmaya devam edeceğim” dedi.
Batman HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.